Billa po kritike na sociálnej sieti stiahne Zem a Vek z predaja

18.06.2018 | 21:19
  0
Potravinový reťazec podľahol cenzúre slobodnej tlače.

Na Facebookovej stránke spoločnosti Billa Slovensko napísal svoj kritický postoj voči predávaniu časopisu Zem a Vek zákazník potravinového reťazca, ktorý je zároveň blogerom Denníka N.

„Dnes som bol v Bille a rozmýšlal som, že by som urobil poriadny víkendový nákup, ale potom som prešiel okolo stojanu s časopismi a okamžite ma prešla chuť na jedlo, keď som tam zbadal Zem a Vek,“ napísal Jakub Goda.

„Ak sa medzi vaše tlačoviny dostane takáto mimoriadna nekvalita, vysvetlite mi, ako mám dôverovať napríklad vaším mliečnym alebo živočíšnym produktom?,“ spýtal sa spoločnosti Billa Slovensko.

„Dobrý deň Jakub, spoločnosť Billa sa rozhodla vylistovať časopis Zem a Vek. Od budúceho mesiaca ho na pultoch svojich predajní nebudeme predávať. Príjemný deň, Lenka,“ reagoval 18. júna reťazec na sociálnej sieti na jeho príspevok.

„Jakub, si veľmi mladý a neskúsený, my sme bojovali za demokraciu, a demokracia je aj sloboda slova, aj toho, ktoré sa ti nepáči. Ak ju chcete potláčať, tak sa automaticky radíš k neomarxistom, alebo fašistom, a to nie je dobré. Nechaj nech si ľudia výberu, čo chcú čítať,“ napísala v reakcii na Godov príspevok účastníčka diskusie.

„BILLA Slovensko neplánujete vyradenie z predaja Sme a Dennik N za šírenie hoaxov?“, spýtal sa ďalší občan na sociálnej sieti.

Zdroj: facebook.com/BillaSlovensko

Billa vylúčila ZEM&VEK

Reťazec Billa podľahol tlakom a rozhodol sa svojvoľne vylúčiť časopis ZEM&VEK z predaja. Podobne tak pred časom spravil OMW. Ten konštatoval, že sa nestotožňuje s obsahom časopisu, Billa uviedla, že nemá miesto a ZEM&VEK nemá ako predávať. Pritom každý mesiac predala drvivú väčšinu objednaného nákladu. Podobné politické tlaky sa v prostredí iluzórneho voľného trhu vytvárajú už dlho.

Na podobné nekalé praktiky upozorňuje Asociácia nezávislých médií ANEME. Jej hovorca, RNDr. Juraj Poláček uvádza: „Podľa judikatúry Európskeho súdu, spolčovanie sa médií kvôli tomu, aby niekoho ďalšieho vyradili z reklamného trhu, je nekalá obchodná súťaž. Z toho vyplýva, že všetci, ktorí akýmkoľvek spôsobom používajú projekt Konspiratori, napomáhajú tomuto cieľu. Je to trestný čin a tým pádom sa všetci dopúšťajú trestného činu. Žaloba sa pripravuje.“

Aktuality.sk žasnú, že korporácia Billa aktívne presadila cenzúru a vyradil ZEM A VEK z predaja. Tak nech sa tu už nehráme na slobodu slova! Tomuto sa hovorí korporátny fašizmus a istý autor Ján Debnár jasá z cenzúry alternatívnych médií na Twitteri.

Citácia z článku: „Takto reagoval dnes reťazec na sociálnej sieti na príspevok blogera Jakuba Godu. Ten sa pred niekoľkými dňami posťažoval, že keď v jednej z predajní zbadal Zem a Vek, okamžite ho prešla chuť na jedlo.“ A viete, kto je ten Jakub Goda? Človek, ktorý nahráva PROMO videá na Facebookovej stránke Americkej ambasády a propaguje stránku Zomri!

Vám milí čitatelia a priaznivci srdečne odporúčame kvalitnejší nákup v obchodných reťazcoch, ktoré nepodliehajú ideológii. Tam si spolu s novinovými stánkami váš obľúbený mesačník bez problémov a cenzúry nájdete. Zvážte však predplatné: najlepší spôsob, ako nás podporíte. Vďaka.

Zdroj: zemavek.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti