Biely dom má predčasné Vianoce, CNN sa nezúčastní jeho večierku

29.11.2017 | 18:01
  0
Amerického prezidenta potešil bojkot tvorcu falošných správ.

Americká televízna stanica CNN z dôvodu pokračujúcich útokov na svoju spravodajskú spoločnosť prezidentom Spojených štátov oznámila, že každoročnú vianočnú párty organizovanú pre médiá Bielym domom, bude tento rok ignorovať. Hovorkyňa Bieleho domu to vo svojej oficiálnej reakcii na sociálnej sieti Twitter označila ako "dobrú správu".

"CNN sa nezúčastní tohtoročného Vianočného večierka v Bielom dome," uviedol hovorca CNN pre spravodajský portál Politico, ktorý o bojkote informoval medzi prvými.

"Vzhľadom na pokračujúce útoky prezidenta na slobodu tlače a CNN nemáme pocit, že je vhodné, aby sme s ním ako pozvaní hostia spoločne oslavovali. Na túto udalosť pošleme tím redaktorov, ktorý prináša pravidelné správy z Bieleho domu," uvádza vo svojom stanovisku CNN.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová v tejto súvislosti na Twitteri napísala, že "Vianoce sú skoršie. Konečne nejaké dobré správy zo CNN".

Prezident Trump  bol zjavne týmto bojkotom potešený a na Twitteri uviedol, že debata s falošnými správami, ktorých produkovanie spravodajskou televíziou CNN už dlhšiu dobu krizizuje, je iba "stratou času".

Každoročná akcia Bieleho domu je naplánovaná na piatkové popoludnie. Ide o udalosť na ktorej sa novinári a ich šéfovia stretávajú s členmi americkej administratívy. CNN je obľúbeným terčom kritiky zo strany Donalda Trumpa od začiatku jeho prezidentskej kampane. Televíznu sieť opakovane označuje ako tvorcu "falošných správ" a vyfabrikovaných príbehov.

Trump začiatkom októbra vyzval výbor amerického Senátu pre spravodajské služby vyšetrujúci údajné zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb, aby preskúmal americké média a zistil, prečo sa v nich nachádza toľko “falošných správ”.


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti