Biele helmy robia propagandu teroristom a džihádistom, tvrdí exčlen skupiny Pink Floyd

16.04.2018 | 14:45
  0
Roger Waters v tejto súvislosti vyhlásil, že propaganda má v súčasnom svete väčšiu váhu ako realita.

Anglický spevák Roger Waters, bývalý člen skupiny Pink Floyd a v súčasnosti sólový interpret, počas svojho koncertu odsúdil kontroverznú sýrsku organizáciu Biele helmy, ktorá podľa jeho názoru vytvára propagandu džihádistom a teroristom.

Britský umelec svoj názor prezentoval na piatkovom koncerte v Barcelone, ešte pred vojenským útokom proti Sýrii zo strany Spojených štátov, Veľkej Británie a Francúzska. Všetky tri štáty sa tak rozhodli na základe správ, ktoré poskytli práve Biele helmy. Pred týždňom táto pochybná organizácia vyprodukovala fotografie a videá, ktoré mali dokazovať zodpovednosť sýrskej vlády za chemický útok v meste Dúmá.

„Biele helmy sú falošná organizácia, ktorá existuje len na vytvorenie propagandy pre džihádistov a teroristov,“ vyhlásil interpret kultovej skupiny.

Waters ďalej vysvetlil, prečo nepodporuje verziu udalostí v Sýrii prezentovanú Bielymi prilbami. „Ak by sme mali počúvať propagandu Bielych prilieb a iných, boli by sme povzbudzovaní do nabádania našich vlád, aby bombardovali ľudí v Sýrii. Pre nás ako ľudské bytosti by to bol omyl obrovských rozmerov.“ dodal.

„To čo by sme mali urobiť, je ísť a presvedčiť naše vlády, aby nehádzali na ľudí bomby. Aby sme v prvom rade mali najprv jasné, čo sa v skutočnosti stalo a neurobili tak pred tým, ako by sme to vyšetrili. Pretože momentálne žijeme vo svete, kde sa propaganda zdá byť dôležitejšia ako realita toho, čo sa v skutočnosti naozaj deje,“ zdôraznil Waters.

Pri tejto príležitosti vyzval ľudí, aby „prekročili hranice náboženstiev a národnosti" a spoločne tak vytvorili na Zemi lepšie miesto pre život.

Biele helmy sa považujú za organizáciu civilnej obrany, ktorá operuje v tých častiach Sýrie, ktoré sú pod kontrolou rôznych ozbrojených skupín, vrátane radikálnych islamistov bojujúcich proti vláde v Damasku. Finančné prostriedky prijíma od niekoľkých západných krajín vrátane USA a Veľkej Británie.

Niektorí členovia Bielych heliem sa dokonca zúčastnili verejných popráv, alebo zinscenovali falošné záchranárske operácie. Za zmienku stojí aj článok InfoVojny z minulého roku: Biele helmy vraždia deti, aby fingovali útok plynom

Kritici tvrdia, že ich účelom je produkovať fotografie a zábery, ktoré slúžia odporcom sýrskej vlády na odôvodnenie vojenského útoku.

Zdroj: rt.com

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti