Bezpečnostný analytik Milan Žitný vidí v kauze Vietnamca koordinovanú akciu Denníka N a prezidentskej kancelárie

03.08.2018 | 20:57
  0
Portál Ďateľ.sk upozorňuje, že Vietnamca uniesli z Berlína rovno pod nosom krajinského kriminálneho úradu a nemeckej kontrarozviedky.

Išli synchrónne, Kiska si zavolal policajného prezidenta a vzápätí vyšlo toto. Prezident hrá svoju hru a pripravuje sa na svoje budúce fungovanie v politike. Považujem to za absolútne neseriózne, ale v jeho prípade vôbec nie prekvapivé,“ konštatoval Žitný, podľa ktorého majú v prvom rade maslo na hlave Nemci, pretože do schengenského informačného systému nedali informácie o hľadanej osobe a teraz odvádzajú pozornosť od svojho pochybenia.

Na zapojenie Slovenska do únosu podľa Žitného nie je žiadny dôkaz a naše orgány ani nemajú čo vyšetrovať, ak od Nemcov nedostali žiadne relevantné podklady. „Niekto si v polícii zas vybavuje účty. Evidentne ide o nezmysly. Zatiaľ to vnímam ako ohováranie a aj médiá by mali byť zdržanlivejšie. Nevieme kto, ak vôbec, poskytol takéto svedectvá. Mohli to byť ľudia, ktorí už v Policajnom zbore nie sú, alebo ľudia, ktorí majú nejaký osobný problém. Skôr to vyzerá, že ohovárajú. Veď sa mohli prihlásiť na prokuratúru a nechať sa vypočuť,“ upozornil analytik.

Policajti, ktorí vynášajú podľa neho pravdepodobne len dezinformácie, by mali byť zo zboru vyrazení. „Akonáhle robia politiku, v zbore nemajú čo hľadať,“ uzavrel.

Portál Ďateľ: Vietnamca uniesli z Berlína rovno pod nosom krajinského kriminálneho úradu a nemeckej kontrarozviedky

„Je čoraz zreteľnejšie, že Nemci chcú zvaliť vinu za únos Vietnamca na Slovákov. Tento príbeh však nie je taký jednoduchý, ako ho líčia Frankfurter Allgemeine Zeitung a s chuťou to po nich papagájujú slovenské médiá. Nepochybne je veľmi nepríjemné, že existujú dôvodné podozrenia o zneužití slovenského vládneho špeciálu na únos, avšak z toho ani zďaleka nevyplýva vedomá spoluúčasť slovenskej vlády,“ upozornil Ďateľ.sk

„Očividné a nespochybniteľné je len to, že Vietnamca uniesli z Berlína rovno pod nosom krajinského kriminálneho úradu a nemeckej kontrarozviedky - Spolkového úradu na ochranu ústavy. Prečo si teda v Berlíne, ale aj v Grassalkovichovom paláci myslia, že je potrebné zametať predovšetkým pred prahom slovenských bezpečnostných a spravodajských orgánov?,“ pýta sa portál, ktorému šéfuje bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Peter Tóth.

V najnovšom príspevku na Facebooku si Ďateľ.sk v tejto súvislosti kladie štyri otázky:

1. Prečo tajomní svedkovia únosu z radov slovenskej polície nekontaktovali generálneho prokurátora, ale hviezdu slovenských mediálnych manipulácií Moniku Tódovú?

2. Ako je možné, že svedomie svedkov sa pohlo až rok po tom, ako údajne počuli vetu „Kali o tom vie, je to štátny záujem“?

3. Dokedy budú opoziční politici v priamom prenose diktovať orgánom činným v trestnom konaní, kto má byť strčený do vyšetrovacej väzby?

4. Akú pevnú nervovú sústavu majú vládni lídri, keď pod tlakom mediálnej manipulácie a podpichovania z prezidentského paláca zvolávajú koaličnú radu?

Zdroj: pravda.sk / facebook.com/datel.sk (1), (2)


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti