BBC a CNN v prípade otravy dvojitého agenta manipulujú s informáciami

16.03.2018 | 11:49
  0
Vyhlásil to ruský šéf diplomacie a uviedol príklady.

Média ako BBC a CNN svojím informovaním o kauze otrávenia rusko-britského špióna Sergeja Skripaľa, dezinterpretujú udalosti a divákom vykresľujú situáciu na štýl západnej propagandy. Informoval ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

„Dnes som sledoval CNN a BBC. Ich informovanie o tomto príbehu je veľmi zjednodušujúce. Povedali, že Francúzsko, Nemecko a Spojené štáty vyjadrili solidaritu a podporili Britániu s tým, že sa dožadovali vysvetlenia, prečo Rusko plukovníka otrávilo. A Rusko poprelo, že by ho otrávilo. To je všetko,“ povedal minister.

V tejto súvislosti poukázal na to, že uvedené médiá pozabudli informovať o viacerých skutočnostiach. Jednou z nich je to, že incident je v štádiu vyšetrovania a taktiež to, že Británia v tomto prípade nepostupovala na základe pravidiel Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW).

„Mediálni profesionáli z BBC a ďalších médií neuvádzajú všetky tieto informácie svojmu publiku. Udalosti zjednodušujú a podávajú sugestívnym spôsobom. Tlačia to do hláv ľudí. Myslím si, že ide o metódy, ktorú su v prospech západnej propagandy. Verím, že k podobným metódam nikdy neskĺzneme,“ vyhlásil Lavrov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti