Bavorsko schválilo deportácie odmietnutých žiadateľov o azyl

06.06.2018 | 11:49
  0
Podľa bavoského premiéra ide o demokraciu v Nemecku a v Európe.

Bavorská krajinská vláda schválila nové princípy azylovej politiky, v rámci ktorých počíta s deportáciami odmietnutých žiadateľov o azyl príslušníkmi krajinskej polície s využitím charterových letov, poskytovaním služieb namiesto finančných prostriedkov a umožnením verejnoprospešných prác žiadateľom o azyl.

Ako zdôraznil krajinský premiér Markus Söder, bavorský tzv. azylový plán je jasným signálom komplexnej koncepcie v jednej z najdôležitejších tém aktuálnej politiky.

"Chceme ukázať občanom Bavorska, že to berieme vážne a že o tom aj rozhodujeme," citoval jeho slová Bavorský rozhlas (BR). Söder zároveň zdôraznil, že sú teraz vytvorené predpoklady na plynulejšie ukončenie procesov v danej oblasti. To je v záujme zainteresovaných i obyvateľstva, dodal.

Podľa Söderových slov ide o opatrenia, ktorých zmyslom je posilnenie právneho štátu a dôvery občanov.

V prípade utečeneckej politiky ide podľa bavorského krajinského premiéra aj o demokraciu v Nemecku a v Európe. Söder poukázal na nové vlády v Taliansku a v Španielsku a kritizoval sociálnych demokratov z SPD za nejasné postoje k tejto problematike.

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti