Babišov syn vyhlásil, že jeho otec chcel, aby pre kauzu Čapí hnízdo zmizol z Česka a preto ho uniesli na Krym

13.11.2018 | 10:30
  0
Andrej Babiš starší tvrdí, že jeho syn odišiel na Krymský polostrov dobrovoľne.

Českým novinárom sa podarilo vypátrať syna premiéra Andreja Babiša, ktorý je podľa ich tvrdenia kľúčovou postavou v kauze Čapí hnízdo. Andrej Babiš mladší je trestne stíhaný pre dotačný podvod a pred časom sa stratil.

Podľa Seznamzpravy.cz sa Babišovho syna podarilo nájsť vo Švajčiarsku. Novinárom hovoril aj o „únose“ na Krym.

Babiš mladší v minulosti českým policajtom z územia okupovaného Ruskom písal, že ho tam držia proti jeho vôli, aby nemohol vypovedať.

Podľa Babišovho syna ho na Krym vzal muž, ktorý pre jeho otca stále pracuje. „Ja sa toho človeka trochu bojím. Nechcem problémy,“ vyhlásil na adresu Petra Prototopova, spolupracovníka Agrofertu a manžela psychiatričky, ktorá kandidovala za Babišove ANO v Prahe.

„To podľa mňa nebol nápad môjho otca, zobrať ma na Krym,“ doplnil. Podľa jeho slov Prototopov zneužil, že jeho otec chcel, aby zmizol kvôli stíhaniu v kauze Čapí hnízdo.

„Niečo s Čapím hniezdom som podpisoval, ale nevedel som, čo podpisujem,“ vyhlásil muž. „On zneužil, že bol môj opatrovník,“ uviedol ďalej na Prototopovu adresu Babiš mladší.

Pilotoval veľké civilné lietadlá

Babišovci sa chceli vyhnúť výpovedi Babišovho syna tvrdením, že má vážne psychické problémy. Od Prototopovej manželky Dity vraj dostal na výber, či ho zavrú do psychiatrickej liečebne, alebo „pôjde na prázdniny“. Pre konflikt s políciou bol už predtým pacientom Národného ústavu pre duševné zdravie.

Andrej Babiš mladší bol v minulosti pilotom. Ešte v roku 2015 pilotoval lietadlá Boeing 737.

Babiš: Syna nikto neuniesol

„Môj syn je psychicky chorý. Berie lieky, musí byť pod dohľadom a žije s matkou vo Švajčiarsku,“ vyhlásil premiér Babiš v reakcii na reportáž.

Babiš tvrdí, že aj jeho dcéra je chorá a trpí bipolárnou chorobou. V minulosti hovoril o oboch deťoch ako o majiteľoch konferejnčného centra Čapí hnízdo, na ktorého vybudovanie išli aj prostriedky z eurofondov na podporu malých a stredných podnikov.

Pred získaním dotácie a po uplynutí doby, kedy mala spoločnosť v súlade s podmienkami udržovať projekt nažive, farma patrila pod Agrofert Andreja Babiša.

Pred získaním dotácie a po uplynutí doby, kedy mala spoločnosť v súlade s podmienkami udržovať projekt nažive, farma patrila pod Agrofert Andreja Babiša.

„Môjho syna nikto neuniesol, z Českej republiky odišiel dobrovoľne,“ tvrdí Babiš. Podľa jeho slov to v minulosti prešetrovala polícia a sama prišla k záveru, že únos sa nikdy nestal.

Zdroj: atuality.sk (1), (2)


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti