Asad: Teroristov v Sýrii podporujú Američania, Briti a Francúzi

11.06.2018 | 14:52
  0
Sýrsky prezident to povedal v interview pre nedeľné vydanie britského denníka Mail.

Spojené štáty, Veľká Británia a Francúzsko podporili teroristov v Sýrii a sú zodpovední za krviprelievanie v krajine. Vyhlásil to sýrsky prezident Bašár Asad v reakcii na slová západných krajín, že jeho režim útočí na vlastných občanov.

V rozhovore pre britský nedeľník Mail on Sunday dodal, že vojna proti teroristom prebieha po dobu siedmich rokov, čo vykonáva funkciu prezidenta krajiny. Vysvetlil, že ako hlava štátu má veľkú podporu zo strany občanov, ktorí by ju nevyjadrovali, ak by ich zabíjal.

V tejto súvislosti pripomenul podporu zo strany Ruska a Iránu, bez ktorých by nebolo možné dosiahnuť v boji proti teroristom pokrok. Teroristov podľa jeho vyjadrenia podporuje „britská, francúzska a americká vláda spoločne so svojimi bábkami, či už v Európe alebo v regióne Blízkeho východu“.

Prezident poznamenal, že Západ zasahoval do diania nielen v Sýrii, ale aj v iných krajinách. Dodal, že západné štáty nesú plnú zodpovednosť za zabíjanie v jeho krajine.

„Západ podporoval vojnu od samého začiatku a podporoval teroristov zabíjajúcich každého. Západ podporoval Al-Kájdu.“

Asad ohľadne súčasnéj úlohy Ruskej federácie vyhlásil, že Rusko bojuje za medzinárodné právo, ktorého súčasťou je suverenita iných krajín vrátane Sýrie.

"Nikdy počas trvania nášho vzťahu sa nám (Rusi) nepokúšali diktovať, aj keď sme mali rozdielne názory. Čo sa deje a bude diať v Sýrii, rozhoduje Sýria,“ dodal prezident.

Zdroj: rt.com / dailymail.co.uk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti