Americký senátor: Soros sa snaží Maďarsko rozvrátiť

23.11.2017 | 13:48
  0
Republikán Richard Black tvrdí, že viaceré mimovládne organizácie spolupracujú so západnými spravodajskými službami, aby zvrhli režimy v nepohodlných štátoch.

Ľudia typu Soros a iní globalisti považujú národný štát za problém, pretože národ vyjadruje vôľu ľudí daného národa a slúži tak ich vlastným záujmom. V rozhovore pre spravodajský portál RT to povedal republikánsky senátor za štát Virgínia - Richard Black.

Maďarský premiér Viktor Orbán a podpredseda vládnej strany Fidesz Gergely Gulyás sa ocitli v najnovšej prestrelke s americkým miliardárom a finančným špekulantom Georgeom Sorosom. Dôvodom je jeho kampaň, ktorej cieľom je zaplaviť Európu utečencami. Jeho stratégiou je podľa maďarských predstaviteľov zničenie "kresťanskej Európy" a neustále znevažovanie Maďarska a zvyšku Európskej únie.


RT: Akú reputáciu má George Soros a jeho Nadácie otvorenej spoločnosti (OSF) vo svete? Akú úlohu zohrávajú?

Richard Black: George Soros je nesmierne bohatý miliardár. Má záujem o premenu sveta. Má veľmi, veľmi zlú povesť po celom svete a vo všeobecnosti je považovaný za amorálnu a protinárodnú osobu. Jeho presvedčením je, že by sme mali mať vládu globalistov, ktorá diktuje ľuďom, pretože národy sú pre nich prekážkou, národné vlády totiž vyjadrujú vôľu ľudí. Keď máte vládu globalistov, reflektuje názory oligarchov a neberie ohľad na ľudí. On stojí na strane oligarchov, nie na strane bežných ľudí.



RT: Maďarská vláda a Fidesz obviňujú Georgea Sorosa z toho, že zasahuje do domácich záležitostí Maďarska a iných štátov. Myslíte si, že ich tvrdenia sú oprávnené? Majú nejaký dôvod byť voči Sorosovým aktivitám opatrný?

RB: Soros veľmi dramatickým spôsobom zasahoval do záležitostí Maďarska a viacerých východoeurópskych krajín. Momentálne sústreďuje svoju pozornosť na Maďarsko. V tomto prípade by som rád ocenil maďarského predsedu vlády Viktora Orbána. Orbán je muž, ktorý dotiahne veci do konca. Keď tam mal ilegálnych prisťahovalcov prekračujúcich hranice Maďarska, vyslal tam armádu, vybudoval múr a do jedného mesiaca prisťahovalectvo a prekračovanie maďarských hraníc zastavil.

Myslím si, že ľudia ako Soros a zvyšok globalistov považujú národný štát za problém, pretože národ vyjadruje vôľu ľudí  daného národa a slúži tak ich vlastným záujmom. Keď však máte jednu svetovú vládu, tá môže jednoducho ignorovať záujmy ľudí a uspokojovať bohatých oligarchov.

Rád by som pripomenul, že Sorosovo pozadie trpí veľmi zlou povesťou. Je známy ako muž, ktorý bol manipulátorom meny, ktorý rozbil Bank of England - jednu z najsilnejších bánk na svete. V roku 1997 narušil finančnú stabilitu v Malajzii, zasiahol Bank of Thailand, čím 600-tisíc ľudí prišlo o svoj dom ... On nemyslí na obyčajných ľudí. On je ochotný ich rozdrviť a zničiť ich životy a ich živobytie.

Premiér Orbán a tiež podpredseda Fideszu - Gulyás sa zjednotili a veľmi tvrdo bojujú proti Sorosovi. Soros sa snaží Maďarsko rozvrátiť. Robí to prostredníctvom mimovládnych organizácií. Pokiaľ ide o mimovládne organizácie - existujú niektoré dobré, ale existuje veľa z nich, ktoré pôsobia ako piata kolónia, ktorá podkopáva stabilitu a integritu týchto krajín. Často pracujú v spojení s tajnými službami - či už ide o CIA, MI6, francúzsku spravodajskú službu atď. Pôsobia ako určitý druh vnútornej spravodajskej agentúry, ktorá je k dispozícii všade tam, kde nadišiel čas na zvrhnutie vlády. Maďarský premiér rozpoznal toto nebezpečenstvo a neumožní to.

Jedným z hlavných bodov tohto sporu je, že Soros má v Budapešt svoju univerzitu, ktorá podporuje jeho liberálne myšlienky. Ide o idey, ktoré rozkladajú kultúru, morálne hodnoty a národnú integritu štátu ...


RT: Soros vyzval EÚ, aby vyvíjala tlak proti konzervatívnym vládam Maďarska a Poľska, zatiaľ čo mimovládne organizácie financované z jeho zdrojov kritizujú tie štáty EÚ, ktoré neprijali viac migrantov a žiadateľov o azyl. Čo chce podľa vášho názoru týmto Soros dosiahnuť?

RB: Zdá sa, že skutočná vzbura proti Európskej únii má svoj pôvod vo východoeurópskych krajinách. Soros má taktiež veľký konflikt s Poľskom. Poľsko je čoraz viac nacionalistickejšie. Nepochybne sú proti imigrácii a prisťahovaleckému prílivu cez východnú Európu do Nemecka.

Kancelárka Angela Merkelová umožnila miliónu prisťahovalcov prísť do Nemecka a samozrejme okamžite začali znásilňovať a terorizovať národ. A je dosť možné, že Angela Merkelová môže o svoje postavenie lídra Nemecka prísť. Krajina sa dostala do krízy výlučne kvôli sexuálnym útokom prisťahovalcov, ktorých sem priniesli ľudia ako Soros a ľudia v rámci Európskej únii. V súčasnosti najsilnejší odpor vidieť vo východnej Európe. V Nemecku nie až tak moc a ani vo Francúzsku, ktoré je už takmer stratenou krajinou. Avšak stále existuje schopnosť ľudí vo východnej Európe povstať a bojovať za seba ...


RT: Ako si myslíte, že sa budú udalosti v Maďarsku vyvíjať? Ako budú tamojší ľudia reagovať?

RB: Bude využité obrovské množstvo peňazí proti premiérovi Orbánovi a proti jeho strane. Sledoval som Maďarov v rámci histórie a môžem povedať, že sú tými najhúževnatejšími a najnezávislejšímí ľuďmi na svete. Mám veľkú dôveru v maďarský národ. Viem, že ich bude ovplyvňovať EÚ, ktorá na nich bude tlačiť svojimi diktátorskými spôsobmi, aby prijali akúkoľvek vôľu EÚ, vrátane obnovenia celej skorumpovanej Sorosovej organizácie, ktorá sa snaží oslabiť hodnoty maďarských občanov.

Zdroj: rt.com






Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti