Americký kongresman hovorí o existencii tajnej spoločnosti v rámci FBI a ministerstva spravodlivosti

23.01.2018 | 17:47
  0
Prípad súvisí s vyšetrovaním bývalej ministerky zahraničných vecí Hillary Clintonovej.

Člen americkej Snemovne reprezentantov - republikán Trey Gowdy tvrdí, že stratené textové správy medzi dvoma zamestnancami FBI znevažujúce prezidenta Trumpa, odkazujú na existenciu „tajnej spoločnosti“, ktorá je prítomná  vo výkonnej zložke americkej vlády.

InfoVojna vo svojom článku informovala, že americká FBI stratila smskovú konverzáciu medzi advokátkou Lisovou Pageovou a agentom FBI Petrom Strzokom, ktorá dokazuje, že určité skupiny zasahujú do vyšetrovania Hillary Clintonovej. Gowdy v tejto súvislosti poukazuje na prítomnosť „tajnej spoločnosti“ v rámci ministerstva spravodlivosti a FBI, ktorá bojuje proti americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

„Deň po voľbách ... medzi týmito dvoma agentmi FBI dochádza k výmene správ … títo ľudia by mali byť agentmi FBI … Možno ide o prvé stretnutie tajnej spoločnosti,“ povedal Gowdy pre spravodajskú televíziu Fox News.

„Chcem vedieť, o čom vy v tajnej spoločnosti hovoríte, pretože by ste mali objektívne vyšetrovať osobu, ktorá práve vyhrala voľby,“ pokračoval Gowdy.

Jeho názor podporil aj republikán John Ratcliffe, podľa ktorého výmena informácii medzi pracovníkmi FBI hovorí o „zjavnej zaujatosti“ najvyšších predstaviteľov Federálneho úradu pre vyšetrovanie. Ratcliffe pre Fox News povedal, že zaujatosť úradníkov je irelevantná, ak sa ukáže, že počas práce odložili svoje osobné pocity nabok.

„Dnes sme sa dozvedeli o informácii, že bezprostredne po jeho zvolení (Trumpa) môže v rámci ministerstva spravodlivosti a FBI pravdepodobne fungovať tajná spoločnosť ľudí, ktorí proti nemu vyvíjajú aktivity a ktorej súčasťou sú Pageová a Strzok. Netvrdím, že tomu tak naozaj je, avšak keď títo ľudia uvedeným spôsobom medzi sebou komunikujú, je potrebnú vysvetliť kontext,“ doplnil Ratcliffe.

V pondelok americký minister spravodlivosti Jeff Sessions zverejnil 50-tisíc textových správ, ktoré si uvedení pracovníci FBI medzi sebou vymenili.

„Prehľadáme každé miesto, aby sme s istotou vedeli potvrdiť, prečo tieto textové správy nie sú teraz k dispozícii a využijeme všetky dostupné technológie na získanie chýbajúcich správ z iného zdroja,“ povedal Sessions vo svojom vyhlásení pre Fox News.

Zdroj: rt.com



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti