Aliancia Fair-play podáva na Fica trestné oznámenia za jeho výroky o predstaviteľoch Za slušné Slovensko

15.11.2018 | 14:42
  0
Predseda Smeru Robert Fico pre český portál Echo24 naznačil, že slovenské orgány majú informácie o činnosti organizátorov protestov po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorých spája s americkým miliardárom Sorosom.

Mimovládna organizácia Aliancia Fair-play na sociálnej sieti Facebook zverjenila informáciu, že na predsedu Smer-SD Roberta Fica podala trestné oznámenie za jeho výroky v českom týždenníku Echo24.

„Vychádzame z toho, že poslanec Fico neklamal a skutočne o organizátoroch marcových demonštrácií vie informácie "...kto sa s kým stretal a akú rolu v tej dobe zohrával."
Tieto informácie musel teda niekto zhromažďovať (resp. získavať). Ak išlo o zložky orgánov moci, buď sa to dialo legálne alebo nie,“ uvádza mimovládka, na ktorej čele stojí Zuzana Wienk.

„Ak legálne - potom také informácie by mali byť v utajenom režime a ich prezradenie (a zrejme aj samotného faktu, že k zhromažďovaniu informácii došlo) by mohlo byť trestným činom. 
Ak ich zisťovali/zhromažďovali nelegálne, potom by mohlo ísť o zneužitie právomoci.
Samozrejme, informácie mohol získavať aj niekto iný ako štát. V tom prípade znova takmer iste nelegálne a treba to vyšetriť,“ argumentuje Aliancia a zároveň upozorňuje, že korupciu pri tomto prípade tiež nemožno vylúčiť.

„Aby sme zvýšili šance, že polícia všetko vyšetrí plne v súlade so zákonom, trestné oznámenie sme adresovali priamo na plk. JUDr. Hraška,“ uviedla mimovládna organizácia na záver. Peter Hraško je v súčasnosti riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Predseda Smeru Robert Fico pre český portál Echo24 naznačil, že slovenské orgány majú informácie o činnosti organizátorov protestov po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Dnes už vieme, že organizátori tých demonštrácií po vražde Jána Kuciaka boli z organizácií, ktoré platí George Soros. My dobre vieme, kto sa s kým schádzal a akú úlohu v tej dobe zohrával. Všetko to pôjde von, až bude jasné, kto si objednal vraždu,“ dodal Fico, ktorý organizátorov protestov obviňoval z toho, že sú riadení zo zahraničia a tretí sektor zo snahy o pád vlády.

V júni tohto roku predseda Smer-SD v tejto súvislosti vyhlásil, že „na jeseň ide zákon do parlamentu a pri každej organizácii bude napísané, kto ju financuje, či je to financovanie zo zahraničia, alebo nie je zo zahraničia.“

Riaditeľka Aliancie Fair-play Zuzana Wienk vo svojej reakcii uviedla, že považuje za smiešne a nepochopiteľné „podsúvanie akéhosi odsudzovania finančnej podpory zo zahraničia“. Faktom však je, že tri štvrtiny objemu peňazí, ktoré kedy do Aliancie pritiekli, boli zo zahraničia. Bližšie informácie v článku O mimovládkach, Sorosovi a konšpiráciách v kocke.

„Keď sme pri tajomnom Sorosovi, za riaditeľovania Wienk Aliancia len priamo od jeho organizácii v 44 transakciách inkasovala skoro milión Eur, čo činí 42% z jej celkových príjmov 2,2 mil. Eur (bez roku 2005). K tomu prirátajme aj peniaze tečúce od „domácich“ mimovládok, ktoré George Soros spolu s americkými korporátnymi a vládnymi peniazmi „postavil na nohy“, rozumejme roky primárne sponzoroval a teda tam má (na peňazovody) podľa všetkých merítok zdravého rozumu svoj vplyv. A nezabudnime na doláre priamo od americkej vlády, či už z ambasády alebo amerických vládnych agentúr. Celkovo sa tým dostaneme na 72% všetkých do Aliance Fair-play od jej vzniku pritečených prostriedkov. Podrobnosti v priložených tabuľkách,“ uvádza sa v článku.

Zdroj: Facebook / Infovojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti