Alexa Jonesa z InfoWars zablokoval Apple, YouTube, Facebook a Spotify

07.08.2018 | 18:14
  0
Portál Slobodný Výber dáva udalosť do súvisu s ekonomickými úspechmi amerického prezidenta

Počas víkendu boli oznámené úžasné čísla Trumpovej vlády. A hneď nato sa ozvala z médií jóbovská zvesť o zákaze najznámejšej postavy tzv. alternatívnej scény Alexa Jones. Súvisí to?

Gatteway Pundit ohlásil neuveriteľné ekonomické úspechy, ktoré sa podarilo vláde Donalda Trumpa dosiahnuť.

* Nezamestnanosť na skoro najnižšej úrovni za 50 rokov – hodinové príjmy vzrástli o 2,7%
* Celková nezamestnanosť za mesiac sa zvýšila omnoho menej, ako bolo očakávané
* Miera nezamestnanosti klesla o desatinu percentuálneho bodu na 3,9 percenta
* Priemerné hodinové príjmy splnili očakávania, pričom v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástli o 2,7 percenta

Miera nezamestnanosti v júli naďalej klesala na skoro najnižšiu úroveň za 50 rokov. Mzdy pod prezidentom Trumpom naďalej stúpajú.

Ako ohlásila stanica CNBC, rast miezd sa v júli po dvoch silných mesiacoch spomalil, hoci miera nezamestnanosti bola nižšia a celkový obraz pracovných miest naďalej vyzerá solídne.

Celková nezamestnanosť za mesiac sa zvýšila o 157 000, čo je menej ako 190 000 očakávaných podľa prieskumu ekonómov Reuters a najnižší prírastok od marca. Miera nezamestnanosti klesla o desatinu percentuálneho bodu na 3,9 percenta, ako sa očakávalo a je takmer na najnižšej úrovni za takmer 50 rokov.

V kategórii kľúčových miezd aj priemerné hodinové príjmy zaznamenali splnené očakávania, pričom v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástli o 2,7 percenta. FED pozorne sleduje uvedenú zložku miezd, pretože je to dôležité pre dosiahnutie 2-percentného inflačného cieľa.

Alex Jones likvidovaný globalistami

A hneď nato sa médiá zaplnia správami o zablokovaní Alexa Jonesa. Koordinovane zrušili jeho podcasty Facebook, Apple, Youtube a Spotify. Pritom Facebook zrušil Jonesomve stránky nezvyčajne o tretej hodine ráno. Je to náhoda?

Guardian na túto tému napísal, že Jonesove zákazy boli vykonané kvôli tomu, že išlo „o nenávistné prejavy“ a „prejavy podporujúcimi násilie„

Začala to spoločnosť Apple, ktorá odstránila 5 podcastov Jonesa a jeho webovej stránky Infowars. Okrem Twitteru sa okamžite pridali ostatné spoločnosti prevádzkujúce sociálne siete.

Facebook zakázal publikovať štyri stránky, ktoré spravuje Jones za „opakované porušovanie komunitných noriem„, uviedla spoločnosť v pondelok. YouTube zrušil účet Jonesa, kvôli tomu, že opakovane objavoval vo videách napriek tomu, že bol na neho uvalený 90-dňový zákaz a Spotify kvôli „nenávistnému obsah“ úplne zrušil jeden z podcastov Jonesa.

Facebook najskôr uložil 30-dňový zákaz osobne na Jones „kvôli jeho úlohe pri ukladaní obsahu na svoje stránky„.  , Následne zrušil stránky – Alex Jones Channel Page, Alex Jones Page, Infowars Page a Infowars Nightly News Pages.

Hovorca Facebooku k tomuto povedal, že z uvedených stránok dostávali neustále oznámenia na obhajobu násilia, na porušovanie zákazu explicitne zobrazovať násilie, na používanie dehumanizujúceho jazyka na opis ľudí, ako sú transsexuáli, moslimovia a prisťahovalci, čo porušuje politiku Facebooku ohľadom nenávistných prejavov.

Po Facebooku sa pridala aj služba YouTube, ktorá zrušila Jonesovi účet na tejto platforme. Spoločnosť vydala vyhlásenie, ktoré Jonesa nemenovalo, pričom hovorilo len to, že: „Všetci používatelia súhlasia s tým, že budú dodržiavať naše zmluvné podmienky a komunitné pravidlá, keď sa zaregistrujú na používanie služby YouTube. Keď používatelia opakovane porušujú tieto pravidlá, napríklad naše pravidlá proti nenávistnému prejavu a obťažovaniu, alebo naše podmienky zakazujúce obchádzanie našich opatrení na blokovanie, ich účty zrušíme.„

Podľa Guardian došlo k zákazu Jonesa kvôli tomu, že sa objavoval v živých vstupoch na iných kanáloch ako hosť, aj keď mal 90-dňový zákaz na Youtube.

Opatrenia Facebooku a YouTube proti Jonesovi prišlo len niekoľko hodín po tom, ako firma Apple odstránila Jonesa z adresára podcastu. Načasovanie oznámenia Facebooku bolo nezvyčajné, pričom spoločnosť potvrdila zákaz o 3 hodine miestneho času.

Apple odstránil denný podcast Alex Jones Show a tiež ďalších 5 podcastov jeho platformy Infowars.

Všetky tieto programy boli odstránené z podcastov spoločnosti Apple, okrem jedného, Real News s Davidom Knightom, ktorý ako posledný ešte zostal.

Spoločnosť Apple nepodporuje podcasty, ani nemá finančné vzťahy s tými, ktoré katalogizuje v adresári. Apple Podcasts je namiesto toho jednoducho len zoznam odkazov na podcasty hosťované na nezávislých serveroch po celom svete. Služba je však stále najdôležitejšou jednotnou platformou v odvetví podcastingu, čo vytvára značné množstvo návštevnosti v podcastoch na ich domovskej stránke.

Vydavateľské platformy čelia v priebehu niekoľkých posledných mesiacov silnému tlaku na to, aby podnikli kroky proti Jonesovi a Infowars. Ale spoločnosť Apple bola prvou veľkou spoločnosťou, ktorá postihla vysielateľa v celom rozsahu, tesne nasledovaná Facebookom.

„Apple netoleruje nenávistné prejavy a máme jasné pokyny, ktoré musia tvorcovia a vývojári dodržiavať, aby zabezpečili, že pripravujem bezpečné prostredie pre všetkých našich používateľov,“ povedal hovorca spoločnosti Apple pre BuzzFeed News, ktorý ako prvý oznámil odstránenie.

„Podcasty, ktoré porušujú tieto pravidlá, sú z nášho adresára odstránené, takže už nie sú vyhľadávané, nie sú k dispozícii na stiahnutie, ani na streamovanie. Veríme, že reprezentujeme širokú škálu názorov, pokiaľ ľudia rešpektujú tých, ktorí majú odlišné názory.„

Spotify tiež v pondelok začala konať proti Jonesovi a odstránila všetky epizódy jeho podcastu Alex Jones Show zo svojej platformy. Služba hudobného vysielania predtým odstránila konkrétne epizódy programu, ale ponechala časť archívu predtým, ako sprísnila pravidlá. Spoločnosť Spotify však naďalej ponechala tri ďalšie podcasty Infowars.

„Berieme vážne informácie o nenávisti a skúmame každú epizódu podcastu alebo pieseň, ktorú označuje naša komunita,“ povedal hovorca Spotify pre Guardian. „V dôsledku opakovaného porušovania pravidiel pre zakázaný obsah Spotify, program Alex Jones Show stratil prístup na platformu Spotify.“

Facebook pozastavil Jonesov osobný profil z webu na 30 dní koncom júla za „šikanovanie a nenávistné prejavy„. Ale aj po zákaze  sa naďalej pravidelne objavoval na Facebooku, objavoval sa v livestreame hosťovaných inými účtami a dokonca robil príspevky z prvej osoby na svoju osobnú stránku s tým, že ich zverejnil pomocou účtov ostatných administrátorov v Infowars.

Posledná hlavná sociálna sieť, ktorá ešte stále umožňuje Jonesovi neobmedzený prístup, je Twitter, kde vysielateľ má „overený“ účet. Keď počet spoločností pôsobiacich proti Jonesovi a Infowars vzrástol, niektorí používatelia Twitteru začali kampaň, aby Twitter nasledoval ich príklad.

Po zákazoch sa Jones ihneď obrátil na platformu živého vysielania Twitteru Periscope, aby vrátil úder technickým  platformám. „Každý sa musí obrátiť na Infowars ako štandard, ktorý musí ostať,“ povedal Jones. „Povedzte ľuďom:“ Hej, to je najcenzurovanejšia vec na svete z nejakého dôvodu. Jones je vytočený, Jones vie, čo sa deje. „

Od založenia spoločnosti Infowars v roku 1999 si Jones vybudoval obrovské publikum. Medzi teóriami, ktoré podporil, je, že útoky z 11. septembra na New Yorku a vo Washingtone zorganizovala vláda.
Tiež podporil teóriu, že masaker Sandy Hook bol sfalšovaný ľavicovými silami na podporu kontroly zbraní. Streľba zabila 26 detí a dospelých na základnej škole v Connecticute.

Jones je v Texase  žalovaný dvomi rodičmi zo Sandy Hook, ktorí požadujú najmenej 1 milión amerických dolárov (770 000 libier), pričom tvrdia, že boli vystavení obťažovaniu pochádzajúcemu z jeho show.

Zdroj: slobodnyvyber.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti