Akceptovaním utečeneckých kvót by Maďarsko vynaložilo 35-tisíc dolárov na každého migranta

13.03.2018 | 12:05
  0
Budapešť upozornila, že Bavorsko dáva v súčasnosti viac peňazí na utečencov ako na vlastné potreby.

V súvislosti s migračnou politikou Európskej únie vyjadrilo Maďarsko opätovnú kritiku ohľadne migračných kvót.

Štátny tajomník maďarského úradu vlády zodpovedný za komunikáciu Bence Tuzson varoval pred obrovskými finančnými nákladmi.

„Na základe týchto plánov (migračné kvóty) by malo Maďarsko prijať do konca tohto roka viac ako desaťtisíc migrantov. Vznikol by tak systém príjimania bez hornej hranice, ktorý by mal veľmi vážne finančné dôsledky,“ vyhlásil Tuzson.

Predstaviteľ maďarskej vlády ďalej načrtol, aký finančný dopad by pre krajinu znamenalo prijatie utečencov.

„Vzhľadom na to, že na základe plánov Bruselu by muselo Maďarsko vynaložiť približne 9 miliónov forintov (35.500 dolárov) na zabezpečenie každého migranta, celkové náklady by boli na úrovni 100 miliárd forintov (395 miliónov dolárov),“ dodal štátny tajomník a upozornil, že v budúcnosti by sa táto suma mohla ešte zvýšiť.

Ako príklad uviedol Nemecko, ktorého výdavky na zabezpečenie utečencov narástli do obrovských výšok. Len za posledný rok sa zvýšili o 70 percent. Pripomenul tiež, že spolkový štát Bavorsko „dáva v súčasnosti väčšiu časť peňazí na migrantov, ako dohromady na hospodárstvo, ochranu životného prostredia a zdravotnú starostlivosť.“

„Ak Sorosovi ľudia získajú v Maďarsku 8. apríla (maďarské parlamentné voľby) moc, tento istý osud postihne aj Maďarsko a krajina nebude mať peniaze na rozvojové projekty, zvyšovanie dôchodkov a podporu rodiny,“ dodal Tuzson.

Maďarský premiér Viktor Orbán obvinil amerického miliardára Georgea Sorosa z toho, že svoje fondy a finančné prostriedky využíva na ovplyvňovanie Bruselu. Z toho dôvodu pripravilo Maďarsko príslušnú legislatívu, ktorá je známa ako zákon Stop Sorosovi.

Zdroj: sputniknews.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti