AfD: Protiruské sankcie spôsobili v Nemecku stratu tísicok pracovných miest a Krym patrí Rusom

24.11.2017 | 17:26
  0
Európska únia svojou protiruskou politikou spôsobuje hospodárske škody.

Člen Spolkového snemu za pravicovú euroskeptickú stranu Alternatíva pro Nemecko (AfD) Markus Frohnmaier vyhlásil, že sankcie voči Rusku vo významnej miere ovplyvnili hospodársku prosperitu Nemecka a ublížili jeho občanom.

Sankcie Európskej únie namierené proti Rusku podľa politika spôsobili v jeho krajine stratu veľkého množstva pracovných miest.

"Podľa odhadov nemeckých firiem stratilo Nemecko kvôli sankciám viac ako 42 tisíc pracovných miest. Niektoré zo spoločností dokonca skrachovali. Je zrejmé, že sankcie poškodzujú nemeckú ekonomiku a bránia vo zvyšovaní blahobytu našich občanov," uviedol Frohnmeier pre ruský denník Izvestija.

Poznamenal tiež, že Alternatíva pro Nemecko, ktorá v septembrových parlamentných voľbách v Nemecku skončila na treťom mieste, sa bude usilovať o zrušenie obmedzení týkajúcich sa Ruska.

V súvislosti s pripojením Krymského polostrova k Ruskej federácii politik vyhlásil, že Krym považuje za súčasť Ruska.

"Podľa názoru väčšiny západných právnikov pripojenie Krymu k Rusku odporuje medzinárodnému právu. Považujem však túto otázku za spornú. Veď Západ napríklad nevnímal oddelenie Kosova za porušenie územnej suverenity Srbska. Avšak na pozadí úvah právnikov taká je politická realita. Krym je súčasťou Ruska a na tom sa nič nezmení. Je tiež zrejmé, že obyvatelia Krymu majú tendenciu smerovať viac k Rusku ako k Ukrajine. V súvislosti s urovnanim vzťahov s Ruskom sa treba zmieriť s tým, že Krym je ruským územím," dodal poslanec nemeckého Bundestagu.

V podobnom duchu sa vyjadrila v júni tohto roku aj predstaviteľka nemeckej ľavicovej strany Die Linke - Sahra Wagenknechtová, ktorá vyhlásila, že jednou zo zahraničnopolitických ambícií jej strany je zlepšiť vzťahy s Ruskom.

"Chceme zlepšiť vzťahy s Ruskom, chceme nový prístup v rámci tradície politiky uvoľnovania napätia a politiky dobrých susedských vzťahov. To znamená brať do úvahy vzájomné záujmy vážne a vzájomne tiež akceptovať legitímne záujmy. Európa a Rusko majú históriu, ktorú nemožno vymazať. Rusko bolo vždy obeťou nájazdov a vojen a v neposlednom rade aj tej najhoršej zo všetkých, vedenej Nemeckom počas druhej svetovej vojny,” vysvetlila vtedy Wagenknechtová.

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti